Спасовски за „27 април“: Пратениците беа приведени на барање на обвинителството

Сите наредби за приведување за насилствата од 27 април во Собранието на Република Македонија се издадени од судија на претходна постапка врз претходно барање на јавниот обвинител за гонење на организиран...

26 април, 2018 @ 14:31 часот

Шест месеци условна казна за поранешниот советник Јордан Ристески

Јордан Ристески, поранешен советник на ВМРО-ДПМНЕ, во општина Центар, кој призна вина како обвинет во случајот за „Насилството во општина Центар“ доби шест месеци условна казна. Пресудата веднаш станува...

30 ноември, 2017 @ 14:30 часот