Со операта „Аида“ ќе се затворат 46 Мајски оперски вечери

Со операта „Аида“ на Џузепе Верди вечер ќе завршат 46. Мајски оперски вечери. Во насловната улога на операта, со која традиционално се затвора фестивалот, годинава ќе настапи  сопранистката Ана Лукреција...

31 мај, 2018 @ 8:29 часот