Православните христијани ги празнуваат Светиот цар Константин и неговата мајка Елена

Православните христијани денеска, 3 јуни, го празнуваат Светиот цар Константин и неговата мајка Елена. Царот Константин Велики и неговата мајка царицата Елена за нивните заслуги во признавањето и ширењето...

3 јуни, 2018 @ 10:49 часот