Идеите и препораките од првиот „Дигитален Самит на Западен Балкан“ се насоки за креативна дигитална трансформација на регионот

Во завршницата од дводневната агенда на првиот „Дигитален самит на Западен Балкан“, министерот за надворешни работи Никола Димитров и министерот за информатичко општество и администрација Дамјан...

19 април, 2018 @ 16:10 часот

„Бикини Мун“ на Манчевски од вечер во кино Милениум

„Бикини Мун“ е современа трагедија за жена (улогата ја игра актерката Кондола Рашад), која била војник во Ирак и по враќањето живее како бездомник на улица во Њујорк, и затоа што е ментално нестабилна,...

22 март, 2018 @ 8:36 часот

Во првата година МРТ ќе биде финансирана со 0,7 отсто од Буџетот

Целта на измените и дополнување на Законот за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги е департизација и професионализација на МРТ и Агенцијата за аудио и аудиовизуелни медиумски услуги. Владата вчера...

21 февруари, 2018 @ 15:30 часот

Манчевски: Порталите треба да имаат уредник и да не се во сопственост на офф-шор компанија

Владата не смее да биде моторот на реформите во медиумската сфера и Предлог-законот за аудио и аудиовизуелни услуги, изјави денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски. „Иронично...

22 ноември, 2017 @ 17:30 часот