Пахор: Мандатот за состав на влада ќе му го дадам на Јанша

Словенечкиот претседател Борут Пахор изјави дека ќе ја испочитува волјата на граѓаните и мандатот за состав на новата влада ќе го даде на победникот на парламентарните избори, Јанез Јанша. Словенечката...

4 јуни, 2018 @ 11:55 часот

Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на НБРМ

Димитар Богов се повлекува од кандидатурата за гувернер на Народната банка на Македонија и за тоа веќе го известил претседателот на државата Ѓорге Иванов, кој го предложи за нов гувренерски мандат. Во...

16 мај, 2018 @ 13:23 часот

Новата ера на Путин – силен претседател за силна Русија

Движејќи се по улиците на Москва деновиве во воздухот се чувствува доаѓањето на пролетта. Но иако 18 март на денот на враќањето на Крим во Русија ќе се одржат претседателски избори во Москва не се чувствува...

17 март, 2018 @ 11:02 часот

Путин официијално во трка за нов претседателски мандат

Руската Централна изборна комисија денеска го регистрираше претседателот Владимир Путин како кандидат на следните претседателски избори закажани за 18 март. Путин на овие избори се кандидира како...

6 февруари, 2018 @ 11:58 часот