Охридско и Дојранско Езеро над дозволениот максимум

Над просечното ниво за јуни се водостоите на поголем дел од реките во Македонија, а кај езерата над дозволениот максимум се Охридското Езеро со 11 саниметри и Дојранското Езеро со девет сантиметри. Денешните...

11 јуни, 2018 @ 11:13 часот

Нивото на Охридското Езеро е 26 сантиметри над дозволениот водостој

Нивото на Охридското Езеро е 26 сантиметри над дозволениот максимален водостој, информираат од Управата за хидрометоролошки работи. Зголемени се нивоата и на реките низ државата, освен на Црна кај Новаци. Дојранското...

3 април, 2018 @ 11:08 часот