ФОТО: Ова се најистакнатите политичари во светот од македонско потекло

Советници, градоначалници, пратеници, амбасадори – ова се профилите на најистакнатите политичари во светот кои имаат македонско етничко потекло. Тие се прва, втора или трета генерација на македонски...

13 април, 2018 @ 19:09 часот

Иванов ја прими Лилјана Танги, француска пратеничка со македонско потекло

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска ја прими г-ѓа Лилјана Танги, пратеничка во Националното собрание на Француската Република. На средбата се разговараше билатералните...

22 март, 2018 @ 18:49 часот

Лилјана Танги е првата француска пратеничка со македонско потекло

Лилјана Танги е родена во Панчево, СФР Југославија. Нејзиниот татко е Македонец, а нејзината мајка е Хрватка. Родителите на Танги емигрирале во Франција уште во 60-тите години. Таа дипломирала на политички...

11 март, 2018 @ 20:25 часот