Македонското друштво „Илинден“ бара Албанија да ја признае Македонија под уставното име

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана, во име на Македонците во Албанија побара од официјална Тирана да ја признае Република Македонија под уставното име. „Од име на сите Македонци...

25 март, 2018 @ 18:34 часот

МД „Илинден“ ја поздравува одлуката за 24-часовно работење на граничниот премин Џепиште-Требиште

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана и огранокот за Голо Брдо, искажуваат голема благодарност до владите на Македонија и Албанија, за одлуката граничниот премин Џепште-Требиште, кај...

20 декември, 2017 @ 14:20 часот