ОМД: „Нашата земја и нашиот народ“ како термини кои ги употреби Заев се крајно навредливи

Вчерашниот ден ќе биде запаметен во Македонската понова историја како ден кога актуелниот премиер на Република Македонија во свое обраќање во јавност по средба со премиер на држава со која има 27 годишен...

25 јануари, 2018 @ 20:42 часот

Денеска е Св. Наум Охридски – просветител на македонскиот народ

Ако свети Климент Охридски остана во споменот на народот со својата просветителска дејност, со подучување на народот не само на пишување и читање, туку и на други корисни работи, свети Наум остана запаметен...

5 јануари, 2018 @ 9:21 часот