Независни Грци: Терминот „Македонија“ е грчки, дури и да се каже на кинески

Од Независни Грци, партијата коалициски партнер во грчката влада, уште еднаш повторуваат дека нема да прифатат име во кое би бил вклучен „грчкиот термин Македонија“, па дури, како што вели портпаролката...

24 јануари, 2018 @ 12:21 часот