Нашинците во Лондон на 4 март ќе протестираат: „Ние сме Македонија“

Глобалната иницијатива „Ние сме Македонија“ (We Are Macedonia) го најавува следниот протест во одбрана на името Македонија за 4 март, во Лондон. Протестот ќе биде дел од повеќето протести закажани во 14 светски...

27 февруари, 2018 @ 22:13 часот

Заев во Лондон ги презентира инвестициските предности на Македонија

Претседателот на Владата на Република Македонија Зоран Заев, во рамки на работната посета на Велика Британија, денеска учествува на Инвестицискиот самит за Западен Балкан во Лондон во организација...

26 февруари, 2018 @ 14:19 часот

ОМД формираше претставништво во Лондон, Илија Влчевски назначен за претставник

Обединетата македонска дијаспора (ОМД) го соопштува своето проширување во Обединетото кралство со назначувањето на Илија Влчевски за нов претставник на ОМД во Обединетото кралство со седиште во Лондон....

7 декември, 2017 @ 15:52 часот