На лицата со попреченост ќе им помагаат лични асистенти

На предлог на Министерството за труд и социјална политика (МТСП), Владата на Република Македонија ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост за 2018 година. Оваа услуга се воведува...

13 март, 2018 @ 16:19 часот