Во Неготино почна програма за персонална асистенција на лица со попреченост

Во Неготино започна спроведувањето на Програма за персонална асистенција на лица со попреченост. Воедно Програмата ќе се спроведува и во пет други општини: Битола, Гостивар, Куманово, Струга, Струмица...

22 мај, 2018 @ 11:24 часот

На лицата со попреченост ќе им помагаат лични асистенти

На предлог на Министерството за труд и социјална политика (МТСП), Владата на Република Македонија ја усвои Програмата за персонална асистенција на лица со попреченост за 2018 година. Оваа услуга се воведува...

13 март, 2018 @ 16:19 часот