Приказната за Абрахам Линкон: зошто никогаш не треба да се срамиме од потеклото?

Абрахам Линколн бил син на чевлар, пред да стане претседател на САД. Голем дел дел од аристократите во Сенатот, не можеле да ја поднесат помислата дека претседателот на државата е син на чевлар. Тие биле...

4 февруари, 2018 @ 19:35 часот