Лилјана Танги е првата француска пратеничка со македонско потекло

Лилјана Танги е родена во Панчево, СФР Југославија. Нејзиниот татко е Македонец, а нејзината мајка е Хрватка. Родителите на Танги емигрирале во Франција уште во 60-тите години. Таа дипломирала на политички...

11 март, 2018 @ 20:25 часот