„Лесновските ѕвона“ во ДПМ во чест на поетот Чедо Јакимовски

Чедо Јакимовски е роден во Кратово во 1940 година. Автор е на книгите „Нарциса“, „Лажно море“ и „Халеевата комета“. Членуваше во ДПМ од 1966-та, а почина во 1993 година. Друштвото на писателите на Македонија...

2 март, 2018 @ 8:40 часот