Во Собранието ќе се основа парламентарна група за правата на ЛГБТ-лицата

Денеска во Собранието на Република Македонија ќе биде основана и промовирана Интерпартиската парламентарна група за правата на ЛГБТИ-лицата, во која ќе членуваат пратеници од постоечкиот собраниски...

23 февруари, 2018 @ 12:00 часот