После 42 години, Куба доби претседател кој не е од династијата Кастро

Мигуел Дијаз-Канел е новиот претседател на Куба и наследник на Раул Кастро, братот на долгогодишниот претседател на оваа земја, Фидел Кастро. Неговиот најголем предизвик ќе биде да ја предводи транзицијата...

19 април, 2018 @ 11:11 часот

Куба одбележува 1 година без Кастро – неговите идеи сѐ уште се живи

Tочно пред 1 година, на 25 ноември 2016 година, на 90-годишна возраст почина лидерот на кубанската револуција Фидел Кастро. Државатаќе ја одбележи годишнината со бројни настани, како и телевизиски програми...

25 ноември, 2017 @ 10:14 часот