КСС ги поддржува владините заложби за финансиска поддршка за растот на платите во трудоинтензивните фирми

Конфедерацијата на слободни синдикати на Македонија (KСС) соопшти дека ги поддржува заложбите на Владата за финансиска поддршка за растот на платите во трудоинтензивните фирми, за одржување на спиралата...

2 мај, 2018 @ 16:59 часот

Заев на средба со КСС: Заложба на владата е јакнење на синдикалното движење

Претседателот на Владата на Република Македонија, Зоран Заев и министерката за труд и социјална политика, Мила Царовска денеска остварија средба со претседателот на Конфедерацијата на слободни синдикати...

29 март, 2018 @ 12:03 часот