Првиот споменик на биткоин во светот ќе биде откриен во Крањ

Во словенечкиот град Крањ денеска ќе биде откриен споменик посветен на криптовалутата биткоин. Кружната метална скулптура со буквата Б е тешка три тони и има пречник од седум метри. Поставена е на новиот...

14 март, 2018 @ 11:21 часот