Кралот на Свазиленд ќе го менува името на својата земја

Кралот Мсвати III од Свазиленд, која е последната африканска апсолутистичка монархија, најавил дека ќе го менува името на земјата во Кралство еСватини (eSwatini). Новото име треба да стапи во сила за време...

19 април, 2018 @ 22:28 часот