Со претставата „Кралските копилиња“ одбележан Светскиот ден на театарот во Велес

Во Велес синоќа на големата сцена на Народниот театар „Јордан Хаџи Константинов-Џинот“ премиерно беше изведена претставата „Кралските копилиња“ од Сашо Димоски авторот на текст, режисер и концепт...

28 март, 2018 @ 9:45 часот