Откриен досега непознат јазик – нема зборови како „купува, продава и краде“

Во малото село, во близина на реката Pergau во Sungai Rual, лингвистите пронашле луѓе кои зборуваат на јазик кој досега не е познат за нас. Јазикот се нарекува „једек” и го зборуваат околу 280 лица. За ова племе...

15 февруари, 2018 @ 21:02 часот