Тројца космонаути полетаа кон Меѓународната вселенска станица

Руската ракета Сојуз МС-07 со тројца космонаути од Русија, Јапонија и од САД полета кон Меѓународната вселенска станица. Ракетата со космонаутите Антон Шкаплеров, Норишиге Канаи и Скот Трингл беше лансирана...

17 декември, 2017 @ 12:59 часот