Гигантска статуа од Карл Маркс во неговиот роден град предизвика контроверзи

Пет и пол метарска статуа на основачот на комунизмот Карл Макрс е поставена во петокот, во неговиот роден град Трир, на југот од Германија, откако е прифатена донацијата за бронзена скулптура, поклон...

15 април, 2018 @ 12:32 часот

Астеруд: Бојкот на законот, ако Уставниот суд не ја исправи грешката!

Нема простување, многу добро знаат што прават! И нема бегање веќе, пишува професорката Каролина Ристова – Астеруд во својата реакција за контроверзите кои го следат носењето на Законот за јазиците....

15 март, 2018 @ 9:37 часот