ЗНМ со осуда за непримерните коментари на владиниот ПР Забрчанец

Здружението на новинарите на Македонија го осудува вчерашниот инцидент во Клубот на пратеници кога полицијата спречи фоторепортери да го сликаат моментот на пристигнувањето на претставниците на...

19 јули, 2018 @ 14:47 часот

Грчки портали: Ако БПЦ стане мајка на МПЦ-ОА, ќе има реакции и од останатите цркви

Под насловите „Автокефалност од бугарската патријаршија бара расколничката македонска црква“ и „Расколничката македонска црква подготвена да ја признае Патријаршијата на Бугарија како мајка-црква“,...

20 ноември, 2017 @ 11:33 часот