Владата потврди: Командант Хоџа ќе го советува Заев против радикализмот

Поранешниот пратеник во Собранието на Република Македонија, Џезаир Шаќири е времено ангажиран како надворешен соработник од областа на внатрешната безбедност и борба против радикализмот, за потребите...

7 мај, 2018 @ 10:06 часот

Заев должи одговори на јавноста за ангажирањето на командант Хоџа

,,Ниту сум избран за премиер, ниту за прв парламентарец. Едноставно се работи за функција за да преживеам. Секакви луѓе има во владата избрани на разни функции, а вие реагирате за мене. Мојот избор е резултат...

6 мај, 2018 @ 20:11 часот

Командантот Хоџа му станал советник за безбедност на премиерот Заев?

Еден од командантите на ОНА во конфликтот со македонските безбедносни сили во 2001 година, Џезаир Шакири Хоџа, стана „командант во Владата“, пишуваат негови поддржувачи и пријатели на фејсбук. Повеќемина...

@ 11:18 часот