Иванов-Колоски: Секој успех на дијаспората е успех и на Македонија

Претседателот на Република Македонија, д-р Ѓорге Иванов, денеска го прими г. Методија Колоски, претседател на Обединетата македонска дијаспора од Вашингтон. На средбата беа разменети мислења за влијанието...

26 март, 2018 @ 14:49 часот

Колоски: Новите отстапки кон Грција се шамар за сите Македонци

Претседателот на Обединетата македонска дијаспора, Мето Колоски во свое видео обраќање на Фејсбук се јави со реакција за последните две одлуки на македонската Влада, со кои беа преименувани автопатот...

7 февруари, 2018 @ 11:18 часот

Колоски: Македонија е Македонија, Грција да си го преименува северот

Претседателот на Обединетатa македонска дијаспора, Мето Колоски, ѝ порача на Грција да си го преименува својот северен регион во Грчка Македонија, со што би направила јасна дистинкција од Република...

22 декември, 2017 @ 23:35 часот