Џафери: Делата на Кирил и Методиј се издигнаа над самите нив

Претседателот на Собранието, Талат Џафери од свое име и од името на пратениците во Собранието упати честитка по повод 24-ти мај, Денот на сесловенските просветители, светите браќа Кирил и Методиј. „Овој...

24 мај, 2018 @ 10:55 часот

Македонија го слави Денот на светите браќа Кирил и Методиј

Денот на сесловенските просветители и учители или Денот на светите солунски браќа Свети Кирил и Методиј е државен празник во Македонија кој се празнува на 24-ти мај, во чест на основачите на првата словенска...

@ 10:39 часот