Се урна кинеската вселенска лабораторија Тиангонг-1

Кинеската непрофитна вселенска лабораторија Тиангонг-1 речиси се распаднала при влегувањето во атмосферата на Земјата, по што се урнала во јужниот Пацифик, се вели во кинеските и американските извештаи,...

2 април, 2018 @ 10:53 часот