Заев-Кечијанг: Процесот за безвизен режим меѓу Македонија и Кина е во крајна фаза

Процесот за воспоставување на безвизен режим меѓу Македонија и Кина е во крајна фаза. За ова било разговарано и на средбата на премиерот Зоран Заев со неговиот кинески колега, Ли Кечијанг, и кинеската...

8 јули, 2018 @ 11:49 часот

Заев: Помошта од Кина е од историско значење за инфраструктурната модернизација на земјата

Премиерот Зоран Заев заедно со владината делегација денеска во Будимпешта оствари средба со Премиерот на Народна Република Кина, Ли Кечијанг и владина делегација на НР Кина. „Народна Република Кина...

28 ноември, 2017 @ 16:25 часот