За Јункер стремежот на Каталонија кон независност бил „катастрофа“

Стремежот на Каталонија за независност е „катастрофа“, против која ќе се бори Европската унија со цел да го поддржи единството на Шпанија, изјави претседателот на Европската комисија Жан-Клод Јункер. „Каталонија...

19 ноември, 2017 @ 18:14 часот