МИА: Грците со пореална перцепција на прашањето за името

Половина од анкетираните Грци (50%) сметаат дека заемно прифатливо решение за името со севкупна употреба е во служба на грчките интереси, а исто толку (51%) оценуваат дека Грција не може да постигне договор...

19 април, 2018 @ 10:42 часот

Луѓето кои се често на интернет се помалку религиозни

Истражувачи од приватен христијански универзитет во САД откриле дека луѓето кои често користат интернет се помалку религиозни, пренесува „Индипендент“. Истражувањето беше објавено во „Списанието...

4 февруари, 2018 @ 11:13 часот

75 проценти од Ромите во Македонија се невработени

Невработеноста кај ромската етничка заедница во Македонија изнесува 75 проценти, што е двојно повеќе од националниот просек на невработеност. Најголем дел од нив или 88 проценти имаат нецелосно или...

13 декември, 2017 @ 12:01 часот