ВМРО-ДПМНЕ: Институциите паднаа на тестот за владеење на правото

Институциите уште еднаш паднаа на тестот за владеење на правото. Судот со одлуката да ги отфрли жалбите за ослободување од притвор на патриотите кои ја бранеа оваа држава уште еднаш потврди дека ги...

13 јануари, 2018 @ 10:50 часот

ВМРО-ДПМНЕ: Власта ќе одговара за процесот на уништување на уставниот поредок

Владеењето на правото повеќе не е основен принцип по кој се водат институциите и правосудните органи. Целосно политизираните институции и заробеното правосудство се под постојан притисок на хунтата,...

13 декември, 2017 @ 9:50 часот

СДСМ: Насилството на 27 април беше напад врз демократијата на Македонија

Од Социјалдемократскиот сојуз се огласија со соопштение по повод денешната акција на МВР за апсење на дел од учесниците во Собраниските настани од 27 април. „Македонија е сериозна, демократска држава,...

28 ноември, 2017 @ 15:57 часот