Илинден Иванов ќе го слави на Мечкин камен, Заев на Пелинце, а Мицкоски во Ташмаруништа

Илинден има посебно значење за историјата на македонскиот народ.  На 2август започнало Илинденското востание во 1903 година. По повод чествувањето на овој голем празник на македонскиот народ во...

1 август, 2018 @ 10:12 часот

Македонското друштво „Илинден“ бара Албанија да ја признае Македонија под уставното име

Македонското друштво „Илинден“ со седиште во Тирана, во име на Македонците во Албанија побара од официјална Тирана да ја признае Република Македонија под уставното име. „Од име на сите Македонци...

25 март, 2018 @ 18:34 часот

Полкот за специјални операции ќе го одбележи Денот на единицата

Полкот за специјални операции денеска во касарната „Илинден“ во Скопје, со соодветна програма ќе го одбележи Денот на единицата. Со одлука на претседателот на Република Македонија и Врховен командант...

1 март, 2018 @ 8:54 часот