Ципрас: Македонците да се откажат од идејата дека се единствени потомци на Александар

Грчкиот премиер Алексис Ципрас очекува во 2018 година да се случи пресврт пошироко на Балканот, но и да има позитивни случувања во однос на прашањето со Македонија доколку, како што вели, Скопје одлучи...

9 декември, 2017 @ 20:53 часот

Дескоска: Обидот за негирање на јазичните права е обид за дискриминација

Министерката за образование и наука, проф. д-р Рената Дескоска, денеска се обрати на конференцијата посветена на унапредување на остварувањето на правата на припадниците на заедниците кои се помалку...

6 декември, 2017 @ 15:34 часот

Димитров: Во преговорите со Грција ќе влеземе без страв

Барањето на МПЦ до Бугарската православна црква да и биде црква-мајка и како тоа ќе се одрази врз регионалната соработка, добрососедството и позициите на Македонија, е прашање за црковните власти и...

26 ноември, 2017 @ 11:30 часот

Груевски: Го присилуваат Темелко да потпише изјава против мене

Претседателот на ВМРО-ДПМНЕ, Никола Груевски, во четвртиот дел од интервјуто за порталот „Република“ говореше и за состојбата со Едмонд Темелко, за кого вели дека лежи во затвор со директна порака...

25 ноември, 2017 @ 12:42 часот

Манчевски: Порталите треба да имаат уредник и да не се во сопственост на офф-шор компанија

Владата не смее да биде моторот на реформите во медиумската сфера и Предлог-законот за аудио и аудиовизуелни услуги, изјави денеска министерот за информатичко општество и администрација Дамјан Манчевски. „Иронично...

22 ноември, 2017 @ 17:30 часот

Костовски: Хан децидно кажа дека Законот за двојазичност не е приоритетен

Законот за двојазичност не е дел од процесот на интеграција на државата и е целосно неуставен. Владата треба да сноси одговорност за ова манипулација со граѓаните, изјави Дарко Костовски од ВМРО-ДПМНЕ. „Еврокомесарот...

@ 17:22 часот

Груевски за Република: Mарионетската влада сака да ја редефинира државата

Членството во НАТО е нешто што беше во врвот на нашите приоритети додека бевме на власт, а и сега. За Македонија е многу важно да стане дел од НАТО алијансата и дел од ЕУ, вели лидерот на ВМРО-ДПМНЕ Никола...

16 ноември, 2017 @ 16:29 часот