Заврши шестото издание на фестивалот „Про-за Балкан“

„Многу ми е жал што не сум во можност овие редови, кои најверојатно ќе беа поинакви ако бев на „самото место“, да ги прочитам лично, но низа околности во последен час ме спречија да дојдам во Скопје,...

30 мај, 2018 @ 10:45 часот

Два романи на Божин Павловски преведени на англиски

Во издание на „Грифим прес“ и „АЕА издавачи“ од Мелбурн, со поддршка на Националната библиотека на Австралија на англиски јазик излегоа од печат романите „Зима во лето“ и „Америка, Америка“ од...

30 ноември, 2017 @ 15:25 часот