Дебрчани ќе го кренат гласот против изградба на депонија во Годивје

Жителите на Општина Дебрца во недела, на Светскиот ден на планетата земја-22 април ќе го кренат својот глас против планот на Владата за изградба на регионална депонија во селото Годивје, дел од оваа општина. „Дебрчани,...

15 април, 2018 @ 11:46 часот

Чуварот на патот во изградба Дреново-Прилеп пронајден починат

Вчера било пријавено дека на патот во изградба Дреново-Прилеп, поточно кај местото викано Рамниште бил пронајден починат чуварот Р.Т. (68) од село Возарци. Од страна на Итна медицинска помош е констатирана...

11 април, 2018 @ 11:57 часот

Пругата од Кичево до Лин ќе чини 500 милиони евра

Охридскиот регион ќе добие пристап до железничка мрежа со проектот за изградба на пругата Кичево – граница со Албанија, во должина од 63 километри. Проектната и тендерската документација е подготвена,...

30 ноември, 2017 @ 15:19 часот