Левица ќе поднесе кривична против Заев за загрозување на независноста

Политичката партија Левица ќе поднесе утре кривична пријава против премиерот Зоран Заев до Основното јавно обвинителство – Скопје, за сторено кривично дело против државата, по чл. 308 од Кривичниот...

20 мај, 2018 @ 21:18 часот

ОЈО гони 36 лица за терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедноста

Триесет и шест лица се приведени со акцијата што рано утрово полицијата ја спроведе по налог на Јавното обвинителство. Тие се се гонат за терористичко загрозување на уставниот поредок и безбедност...

28 ноември, 2017 @ 10:02 часот