Слободан Праљак

Слободан Праљак е тајно кремиран во Загреб

Хашкиот осуденик Слободан Праљак кој испи чаша отров и додека му се изрекуваше пресуда во судот во Хаг сакал неговиот погреб да помине со што помалку луѓе и церемонии. Како што пишуваат хрватските медиуми,...

10 декември, 2017 @ 18:56 часот