Во Скопје повторно магла и загадување над дозволените граници

Во Скопје утринава високо ниво на загаденост на воздухот. Според апликацијата „Мој Воздух“ присуството на ПМ10 честички во скопските населби Карпош, Лисиче е над дозволените граници, а најголемо загадување...

9 февруари, 2018 @ 11:05 часот

Бесплатен јавен превоз за скопјани, воздухот екстремно загаден

Воздухот во Скопје и изутринава е загаден над дозволеното. Највисоки концентрации на ПМ10 честички повторно има во Лисиче 313 микрограми на метар кубен, кај Ректорат се измерени 182, во Гази Баба 159, во Центар...

9 јануари, 2018 @ 10:10 часот

Шилегов ги повика граѓаните да пријават оган на отворено

Граѓаните од денеска на бесплатната телефонска линија 193 деноноќно може да пријавуваат огнови кои што горат на отворено и придонесуваат за загадување на воздухот. Оваа активност, која е дел од краткорочните...

14 декември, 2017 @ 16:16 часот

Седум градови вечерва дишат многу високо загаден воздух

Воздухот во седум македонски градови: Скопје, Куманово, Тетово, Велес, Кавадарци, Кочани и Битола вечерва е многу високо загаден. Ова се гледа од податоците од мерните станици на Министерството за животна...

13 декември, 2017 @ 19:33 часот