Дескоска не знае дали ќе има избори, но е за поскоро формирање антикорупциска

Министерката за правда Рената Дескоска не може да предвиди дали по референдумот ќе се продолжи со уставни измени или ќе се оди на распуштање на Собранието. Смета дека Антикорупциска комисија треба...

3 октомври, 2018 @ 12:00 часот

Дескоска: Не треба да постои забрана ниту за повикување, ниту за организирање бојкот на референдумот

Не постои и не треба да постои забрана во нашиот правен систем, ниту за повикување, ниту за организирање на бојкот на референдумот. Кривичното дело кое се толкуваше во јавноста како основ за забрана...

6 септември, 2018 @ 11:59 часот

Јанкулоска испрати отворено писмо до министерките Дескоска и Царовска

Поранешната министерка за внатрешни работи, Гордана Јанкулоска испрати отворено писмо до министерките за правда, Рената Десковска и за труд и социјална политика, Мила Цароска, по вчерашните, како што...

2 јуни, 2018 @ 11:53 часот

Дескоска: Трет пат ме реконструираат и ми ја отежнуваат работата во МОН

Министерката за образование Рената Дескоска денеска изјави дека очекува за две недели да бидат познати решенијата во однос на реконструкцијата на Владата што ја најави премиерот Зоран Заев. Таа се...

7 мај, 2018 @ 12:28 часот

Дескоска на средба со претставници на студентските и ученичките домови

Министерката за образование и наука Рената Дескоска денеска оствари средба со Дарио Николовски, директорот на Државниот студентски дом „Скопје“ – Скопје, како и со претставниците на студентските...

24 април, 2018 @ 13:01 часот

Нема веќе учење во сабота, најави министерката Дескоска

Нема повеќе учење во сабота, нема повеќе пренатрупани одделенија, часовите за основните се ограничуваат според возраста, неработни денови за наставниците за време на зимскиот распуст се само дел од...

10 април, 2018 @ 17:50 часот

Програмата Кембриџ се одложува за учебната 2019-2020 година

На 57-мата одржана седница на Владата на Република Македонија, од областа на образованието, министрите ја разгледаа и ја усвоија информацијата за одложена имплементација на наставните планови и програми...

6 март, 2018 @ 21:51 часот

Дескоска одржа средба со комесарот за човекови права на Советот на Европа Нилс Мужниекс

Денеска, во Министерството за образование и наука, министерката Дескоска оствари средба со комесарот за човекови права на Советот на Европа, Нилс Мужниекс. На средбата, беа дискутирани клучните предизвици...

1 февруари, 2018 @ 13:17 часот

Дескоска: Обидот за негирање на јазичните права е обид за дискриминација

Министерката за образование и наука, проф. д-р Рената Дескоска, денеска се обрати на конференцијата посветена на унапредување на остварувањето на правата на припадниците на заедниците кои се помалку...

6 декември, 2017 @ 15:34 часот