ЕУ до Приштина и Тирана: Не си играјте со границите

Приштина и Тирана се обврзани целосно да ги почитуваат одредбите од Спогодбата за асоцијација и стабилизација кои се однесуваат на коректно управување со границите, предупреди портпаролката на Европската...

21 септември, 2018 @ 20:27 часот

Во 2017 убиени 65 новинари, 326 во затвор, 54 се држат како заложници

Според годишниот извештај на организацијата „Новинари без граница“, вкупно 65 новинари се убиени оваа година, 326 се наоѓаат во затвор, а 54 од нив се задржани како заложници. Новинарите кои починале или...

19 декември, 2017 @ 12:55 часот