Арсовски: Двајца градоначалници на СДСМ и криминалци стојат зад нападот на нашиот штаб

Неколку дена пред вчерашниот напад врз централното седиште на ВМРО-ДПМНЕ, двајца градоначалници на СДСМ и лица со досие во МВР во едно скопско кафуле го организирале нападот, изјави предмалку Димче...

24 јуни, 2018 @ 16:17 часот

Груевски: За Македонија беше среќна околност што ВМРО-ДПМНЕ ја предводеше во економската криза

Интересно е во овие 27 години независност на Македонија, годините на светски и европски раст на економијата најчесто се поклопуваше со владеењето на СДСМ и нивните мандати и обратно, ВМРО-ДПМНЕ ја имаше...

17 април, 2018 @ 11:57 часот

ФОТО: Ова се најистакнатите политичари во светот од македонско потекло

Советници, градоначалници, пратеници, амбасадори – ова се профилите на најистакнатите политичари во светот кои имаат македонско етничко потекло. Тие се прва, втора или трета генерација на македонски...

13 април, 2018 @ 19:09 часот