Зголемен водостојот на дел од реките и на Дојранското Езеро

Управата за хидрометеоролошки работи (УХМР) регистрира повисоки водостои во однос на просекот за ноември на Вардар кај Зајчев Рид, Велес и кај Демир Капија, како и на Брегалница кај Берово. Значително...

18 ноември, 2017 @ 12:06 часот