ЕУ може да го намали финансирањето за земјите во кои не се почитува владеењето на правото

Европската Унија може да го намали финансирањето за земјите кои не го почитуваат владеењето на правото. Ваков предлог доставила Европската Комисија при претставувањето на планот за финансиската рамка...

2 мај, 2018 @ 17:09 часот

ВМРО-ДПМНЕ: Власта ќе одговара за процесот на уништување на уставниот поредок

Владеењето на правото повеќе не е основен принцип по кој се водат институциите и правосудните органи. Целосно политизираните институции и заробеното правосудство се под постојан притисок на хунтата,...

13 декември, 2017 @ 9:50 часот