Владата со став дека името „Република Илинденска Македонија“ ги задоволувало двете страни

Владата денеска го соопшти својот став во врска со последниот предлог за името. „Република Илинденска Македонија е име со временска одредница кое се повикува на конкретни датуми од минатото и е реална...

20 мај, 2018 @ 10:55 часот

Законите за судовите и за Судскиот совет во среда пред пратениците

Советот за следење на имплементацијата на Стратегијата за реформи на правосудниот сектор, вчера, попладне, ја одржа својата втора седница. По усвојувањето на записникот од Конститутивната седница,...

5 април, 2018 @ 9:27 часот

Владата даде поддршка на компанијата „Баумер“

Владата на денешната седница, што е во тек, ја одобри одлуката за определување на периодот на закуп на градежното земјиште во Технолошко индустриската развојна зона Скопје 1 и за висината на закупнината,...

3 април, 2018 @ 15:20 часот

Амбасадорот Трајан Петровски: Не смее да се гради ѓубралник во Дебрца!

По повод најавата на Владата на Република Македонија дека регионалната депонија за југозападниот регион ќе се гради на територија на Општина Дебрца, амбасадорот и писател Трајан Петровски напиша...

29 март, 2018 @ 10:34 часот

Два и пол пати сме поштедливи од претходниците, велат од Владата

Во соопштение испратено до медиумите, од Владата на Република Макеодонија велат дека покажале пример за отчетно работење, посветено на потребите на граѓаните. Додека во минатото граѓаните прашувале...

26 март, 2018 @ 14:39 часот

Влада на РМ: Поддршка за уредувачкиот колегиум на Телма, цензурата е забранета со Уставот

„Изразуваме поддршка за уредувачкиот колегиум на телевизија ‘Телма’. Цензурата е забранета со Уставот на Република Македонија“, се наведува денеска во краткото известување од Кабинетот на министерот...

13 март, 2018 @ 17:44 часот

Новинарите утре ќе протестираат пред Владата

Новинарите утре ќе протестираат пред македонската влада во одбрана на правната држава, слободата на говорот и физичкиот интегритет на новинарите. Повод за протестот се заканите упатени кон претседателот...

11 март, 2018 @ 22:00 часот

Влада на РМ: Исплатен е надоместок од 22.000 денари за вработените во Еурокомпозит

Одлуката на Владата на Република Македонија од 57-та седница за надминување на состојбите и наследените проблеми во АД 11 Октомври Еурокомпозит се реализира, и на вработените во ова претпријатие им е...

@ 17:40 часот

Влада на РМ: Се враќа довербата во перспективите на домашната економија

Владата денеска оцени дека објавените статистички податоци за раст на БДП, на вработеноста и на индустриското производство се доказ за економска стабилизација и враќање на изгубената доверба во перспективите...

10 март, 2018 @ 11:49 часот

Милчин во „Само вистина“: Не знам во кој сегмент Владата е ефикасна

Не сум сигурен во кој сегмент е ефикасна Владата. Вака одговори режисерот и екс директор на ФООМ Владимир Милчин, на поставеното прашање од водителката во емисијата „Само вистина“ на Канал 5. „Не сум...

8 март, 2018 @ 20:25 часот