„Единствена Македонија“: Заев и Мицкоски ги здружија силите против Русија

Со тоа што ВМРО-ДПМНЕ вчера ја поздрави и се приклучи на акцијата на СДСМ за протерување на рускиот дипломат од Скопје, уште еднаш се потврди дека партијата „Погреб за Македонија“ составена од СДСМ...

29 март, 2018 @ 12:17 часот

Чајник достигна вредност од 650 илјади евра на аукција во Британија

Колекционер од Велика Британија на аукција продаде чајник за 650 илјади евра. Чајникот со скршена дршка и без капак бил купен на друга аукција во 2016 година, а тогаш на купувачот му било соопштено дека...

23 февруари, 2018 @ 18:04 часот

Џафери во Вилтон Парк ке учествува на конференција за ефикасен независен парламент во РМ

Претседателот на Собранието на Република Македонија Талат Џафери и околу 30 претставници од сите политички партии застапени во Собранието, службите во Собранието, Парламентарниот институт и претставници...

13 февруари, 2018 @ 9:43 часот