Позициите на Меј за Брегзитот предизвикаа драстичен пад на фунтата

Британската фунта денеска нагло падна бидејќи премиерката Тереза Меј остана на цврстите позиции за брегзитот, што ден претходно во Европската Унија беше оценето како нереално решение. Фунтата, која...

21 септември, 2018 @ 20:22 часот

Планот на Тереза Меј за Брегзит усвоен во Домот на лордовите

По неколкуте претрпени порази, нацрт – законот за спроведување на Брегзит е усвоен во Горниот дом. Горниот дом на британскиот парламент го усвои предлог-законот на премиерката Тереза Меј за Брегзит,...

21 јуни, 2018 @ 12:04 часот