Божин Павловски: Али Ахмети ќе ја надживее и Македонија

И порано сум напишал дека Али Ахмети е мудар човек што живее со идеалите на својата албанска нација, но по неговиот Facebook статус што го видов сега, мислам дека е малку да се каже дека е само мудар. Тој е...

17 март, 2018 @ 17:32 часот

Два романи на Божин Павловски преведени на англиски

Во издание на „Грифим прес“ и „АЕА издавачи“ од Мелбурн, со поддршка на Националната библиотека на Австралија на англиски јазик излегоа од печат романите „Зима во лето“ и „Америка, Америка“ од...

30 ноември, 2017 @ 15:25 часот